2019/07/29

Lecsó télire

Üveges lecsó télire - ahogy anyu készítette

Hozzávalók:
4 kg zöldpaprikához számítunk 1 kg paradicsomot, 8 kisebb fej vöröshagymát és legalább 60 dkg zsírt
+ ízlés szerinti mennyiségű sót

A zsíron üvegesre dinszteljük (pirítani nem szabad!) a félkarikára vágott vöröshagymát, majd beletesszük a negyedekbe vágott paradicsomot és a kicsumázott, felszeletelt paprikát. Ízlés szerint megsózzuk és födő alatt teljesen puhára pároljuk. Ezután tisztára mosott és teljesen száraz üvegekbe töltjük, azokat rögtön lezárjuk és másnapig száraz dunsztba rakjuk. Télen, mikor felbontunk egy üveggel, a tetején ott a sok zsír - ez konzerválja! - Ebből egy keveset leszedhetünk és más ételekhez felhasználhatjuk - jó ízt ad nekik..
A felmelegített lecsót aztán pirospaprikával fűszerezzük, és bármilyen lecsós ételt készíthetünk belőle, olyan, mint a friss. Csak zsírral jó, olajjal nem (szerintem).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése