Tejszínes-paradicsomos gombaragu/ Kínai étel
Hozzávalók:
60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 citrom leve
1 kis paradicsompüré
tengeri só
2 evőkanál olaj
1 kiskanál majoranna, kakukkfű, fehérbors
1 evőkanál pirospaprika, liszt
2 evőkanál tejszín
2 dl víz
2 babérlevél
Elkészítés:
Az olajon az az aprított hagymát megpirítjuk, erre rátesszük a szeletekre vágott gombát a citrom levét és gyakori kevergetés közben addíg pároljuk, míg a leve majdnem elforr.
Ekkor rátesszük a sót, a fűszereket és a paradicsompürét.
Ha a gomba megpárolódott akkor a lisztből, a vízből és a tejszínből habarást készítünk és ráöntjük a ragura és összeforraljuk.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
Pár éve, kedves barátnőmtől Valikától kaptam ezt a receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése