a tésztához:
40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só
a töltelékhez:
2 dl tejföl
1 tojás
porcukor
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával (ez az eredeti recept, Tóth mama most meggyel készítette)
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani! (F.Nagy Angéla: Régi és új ízek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése