Hajtogatott sajtos/lenmagvas pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3 db tojás
1 nagy pohár tejföl fele (17,5dkg)
25 dkg margarin
4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt vagy lenmag, köménymag
a lekenéshez 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojásokat.
A margarint és a tejfölt mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük
és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd mindent hozzáadunk a
liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát.
Pihentetés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és
kiszaggatjuk. Tetejét tojással lekenjük és reszelt sajtot vagy ízlés szerint magvakat szórunk rá.
Előmelegített, forró (220 fok) sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80 darab pogácsa lesz.
(Csilla receptje innen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése