Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
2 tojás
1,5 tasak sütőpor
A lisztet elmorzsolom a vajjal és a cukrokkal, hozzáadom a tejfölt és a
tojást. Rugalmas tésztává gyúrom. Négy egyenlő részre osztom.
Lisztezett deszkán egyenként jó vékonyra kinyújtom, majd nagyobb tepsi hátulján
külön-külön megsütöm. Gáz 5-ös fokozat kb. hét-hét perc alatt. A tészta melegen és hidegen is könnyen szakad,
törik.
Hozzávalók a krémhez:
1,5 liter tej
3 csomag csokipudingpor
3 evőkanál kakaó
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
+
25 dkg vaj (vagy Ráma margarin)
25 dkg porcukor
Először habosra kavarom a vajat és a cukrot. Aztán fél liter tejben simára keverem a pudingport, a kakaót, a lisztet
és a tojást. Folyamatosan kevergetve hozzáöntöm a többi tejet is és sűrű krémmé főzöm. Ha
teljesen kihűlt, összedolgozom a cukros vajjal.
A kihűlt tésztalapokat egyenként megkenem a csokis krémmel. A tetejére kenem a csokimázat
Hűvös helyen legalább egy éjszakán át pihentetem, mert csak utána lehet szeletelni, ha megpuhult a krémtől..
Hozzávalók a csokimázhoz:
2 tábla ét tortabevonó
2 teáskanál vaj
A csokoládét gőz fölött felolvasztom, a vajat is hozzáadom és simára keverem, majd bevonom vele a süteményt.
(régi, kedves kolléganőm, Margitka receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése