2018/01/31

minelly Lekváros túróskiflije

Az „egyensúly-tészta” összetevői:
250 gr.liszt
250 gr. margarin
250 gr túró

A lisztet a margarinnal a tenyeremmel elmorzsolom, egészen homogénné, majd belegyúrom a túrót.
Eléggé ragadós tésztát kapok. Összekaparom egy csinos gömbbé és a hőtőben egy éjszakát pihentetem.
Másnap 4 részre osztom.
Lisztezett deszkán nagyon vékonyra (1-2 mm) kisodrom. Felvágom ca. 7 cm-es kockákra a tésztát.
A közepébe kajszilekvárt pöttyentek (borsó/maximum.egresnagyságut) és felülről lefelé felsodrom. A hajtás az aljára kerüljön, majd begörbitem a hengerkét kifli-formájura.
Előmelegitett sütőben (180C) kellemes drapp-sárgás szinűre sütöm. Ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha meg nem sül meg rendesen, akkor nyers marad a közepe.
Szóval, ha a széle szinesedik, az az optimális!!!
Azon forrón vaniliás pocukorba hempergetem, ujjaimmal besegitek, hogy ráragadjon.
Ujabbam 2x hepergetem meg  (10’ mulva) mert akkor még finomabb…

(minelly-től, régi kedves Picasa-s ismerősömtől sok éve kapott receptem)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése