2018/01/31

minelly Habos almása

Almalekvár: 1.5 kg édes alma hámozva mérve. Az almát vékony kis háromszögekre vágom és 20 dkg cukorral felteszem főni. Addig főzöm, míg elfőtte az összes levét és szinte lekvárszerű, darabos marad nem lesz teljesen pépes. Ekkor hűlni hagyom. Én előző nap szoktam elkészíteni.

Sárga tésztához: 4 tojássárgáját kikeverek 10 dkg *zsírral, 6 *evőkanál cukorral, 2 dl tejjel. Majd hozzá keverek 6 evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport. Ezt egy zsírozott lisztezett tepsibe terítem. Erre teszem rá az alma lekvárt.
(Én vajjal készitettem és 4 evőkanál cukorral én csak 1- 1  csomag sütőport használtam)

Barna tészta: 4 tojássárgáját kikeverek 10 dkg *zsírral, *6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál kakaóporral és 2 dl tejjel. Majd hozzáadunk 6 evőkanál lisztet és 1* csomag sütőport. Majd ezt a masszát az almalekvár tetejére kenjük egyenletesen.
160 fokra előmelegítette sütőben majd nem teljesen megsütjük. Mikor a teteje megszilárdult és a tűre nem ragad akkor rákenjük a tojáshabot. Addig sütjük tovább míg a hab szépen meg nem pirul és szárad.  A tésztát ekkor kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Tojáshab: 8 tojásfehérjét habbá verjük 12* (én 10 e.k) kanál cukorral és kevés citromlével.

Csoki máz: 3 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál cukrot. Majd ezt a mázat csak rácsurgatjuk a süti tetejére.

*én tettem a csokimázba még, amikor egy kicsit meghűlt 1 tojásfehérjét és némi vizet is és kikevertem, amig még kissé folyós maradt  és szép fényes lett.
Ezt csorgattam rá a tetejére.
Vajjal készitettem a sütit és a S+Barna tésztákhoz csak 4-4 e.kanál cukrot használtam, illetve fél-fél csomag sütőport.
minelly-től, régi kedves Picasa-s ismerősömtől sok éve (2011-ben) kapott receptem.
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése