A mátrai borzaska úgy készül, hogy az előkészített hússzeleteket tócsni masszába
mártjuk majd forró olajban kisütjük, utána tejföllel meglocsoljuk és reszelünk rá sajtot.
Hozzávalók 4 fôre:
8 szelet kicsontozott sertés karaj (de lehet comb, tarja vagy akár csirke/pulykamell is)
fél kg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2-3 db tojás
só, bors, majoránna és összezúzott fokhagyma
sütéshez étolaj
tetejére tejföl és reszelt sajt
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tisztított, nyers krumplit lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, liszttel és a fűszerekkel.
A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk,
majd a burgonyamasszában (ami tulajdonképpen tócsni) megmártjuk. Egy nagy
serpenyőben olajat melegítünk (ne legyen túl forró!) és a bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük benne. Tálaláskor a bundás hússzeleteket megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Petrezselymes rizzsel, párolt zöldkörettel fogyasztjuk.
A húst előre (kb 1 órára) belehet áztatni fokhagymás tejbe, úgy még omlósabb és finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése