Hozzávalók:
40 dkg lencse
3 dkg zsír
5 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
só
pirospaprika
ecet
cukor
1-2 babérlevél
mustár
1 dl tejföl
A lencsét többször átmossuk és ízlés szerint sózva, pár babérlevéllel, hideg vízbe feltesszük főni.
Közben a zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk a liszttel, zsemleszínűre pirítjuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával. Pár kanál hideg vízzel elkeverjük és felengedjük vele a megfőtt lencsét. Kevés ecettel és egy kis cukorral, esetleg egy kiskanál mustárral ízesítjük és tejfölt keverünk bele. Főtt, füstölt hússal (csülök, tarja, oldalas) vagy sült kolbásszal/virslivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése