Egy újabb régebbi receptemre találtam rá a gastroMania oldalán
Nagykőrösi aprópecsenyém receptje:
hozzávalók 6-8 személyre:
1kg pulyka alsó comb filé vékony csíkokra darabolva (mint a tokányhoz)
-sárga és zöld hüvelyű bab
-sárgarépa
-zöldborsó
(ezek egyforma mennyiségben, kb. 25-25 dkg)
-1 doboz csemegekukorica
-1 nagy paradicsompaprika
só, bors, pirospaprika, egyéb fűszer ízlés szerint
étolaj
kőrösi ketchup vagy 1 kis doboz kőrösi sűrített paradicsom
1,5kg krumpli
6-8db csemegeuborka apróra darabolva
A babokat "konzervméretűre" daraboljuk ( vagy eleve konzerv- vagy
fagyasztott zöldségeket használunk ), a sárgarépát és a paprikát felkockázzuk.
A pulykahusit kevés olajon jól átsütjük, kiskanálnyi pirospaprikával
megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kevés vizet öntve alá, puhára
pároljuk-sütjük. Ügyeljünk, hogy egy kis szaftja maradjon!
A zöldségeket -az uborka kivételével - ízlés szerint fűszerezve puhára
pároljuk, a végén hozzáadjuk a paradicsompürét (ketchupot).
A megtisztított, vékony hasábokra darabolt krumplit olajban kisütjük.
A készre sütött szaftos husit összeforgatjuk a zöldségekkel,
belekeverjük az apróra darabolt uborkát is és a sült krumplival
tálaljuk (ezzel is összeforgathatjuk).
Eredeti receptleírásom - levédve :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése