Hozzávalók a kekszes tésztához:
fél zacskó (25 dkg) darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 nagy evőkanál kakaópor
2 evőkanál lekvár
1 dl fekete kávé
(ha gyerekek is esznek a sütiből, a kávét koffein mentes/gyerek/kávéból főzzük)
1 evőkanál rum (vagy rum aroma)
kevés tej
a töltelékhez:
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
a szóráshoz kókuszreszelék
Elkészítés
A hozzávalókat annyi tejjel, hogy összeálljon a massza, alaposan összegyúrjuk.
A vajat előbb a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ezzel is jól összedolgozzuk.
Egy sütőpapírt kiterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel és a kekszes masszát kinyújtjuk
rajta. Rákenjük a kókuszos vajkrémet, megszórjuk még egy kevés kókusszal, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Ha kevésnek találjuk a tekercs külsején a kókuszt, most még szórhatunk rá.
Alufóliába jól becsomagolva a fagyasztóba rakjuk legalább pár órára, de több napot/hetet is állhat ott.
Hűtőből kivéve 5-10 perc múlva már szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése