Kevés olajon üvegesre
dinsztelek 1 fej apróra vágott hagymát, majd ráteszek egy nagy bögre (3 dl) megmosott rizst.
Megszórom vegetával, felöntöm egy bögre vízzel és felforralom.Majd állandó kavargatás mellett mindig felöntöm vízzel, mikor már látom, hogy a többit felszívta. Amikor
félig megpuhult a rizs, beleöntök egy fél pohár száraz fehérbort. Ekkor
borsozom és újra felöntöm kevés vízzel. Az alkohol gyorsan elpárolog belőle,
de az íze megmarad. Most beleteszem a feldarabolt gombát és kavargatom
tovább. Fél kocka vajat beledarabolok és tovább kevergetem. Mikor
már puha a rizs, beleteszek egy doboz, levétől leszűrt kukoricát.
Végül reszelek bele sajtot, ettől finom krémes lesz az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése