A tésztához:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
csipetnyi só
2 kanál kakaópor (20-22 %-os)
20 dkg sütő margarin
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 egész tojás
Túrókrémhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás sárgája
1 tasak vaníliás pudingpor
pici só
fél citrom leve
3 tojásfehérje kemény habbá verve (egy kávéskanálnyi citromlével vagy egy csipetnyi sóval)
+ egy doboz vegyes gyümölcskoktél (vagy bármilyen apróra darabolt gyümölcs, pl meggy, barack) a túrókrém tetejére
Elkészítése:
A puha margarint jó habosra keverem a cukrokkal. Hozzáadom a tojásokat és még azzal is keverem.
Beleöntöm a sütőporral, kakaóval és egy csipetnyi sóval átszitált lisztet és az egészet összedolgozom.
Kinyújtom akkorára, hogy egy közepes méretű, nem túl magas oldalú tepsibe helyezve a tepsi pereméig érjen. A kilógó részeket levágom - ezt a töltelékhez használom majd.
Vagy már előre, a kész tésztából félreteszek egy darabkát.
A krémhez a túrót alaposan áttöröm a cukrokkal. A tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verem. A cukros túróba beledolgozom a többi hozzávalót, végül beleforgatom a tojáshabot. Összekeverem és a tésztára öntöm. Tetejére szórom a gyümölcs darabokat és a félretett tésztából kis darabkákat rakok rá. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (gáz 5 fokozat) 35-40 percig sütöm, de ez sütő függő. Langyosra hűlve felszeletelem, porcukorral megszórva kínálom. Frissen keményebb, ropogósabb a tésztája, de pár óra állás után szépen megpuhul.
Aki édesebben szereti, az ízlés szerint a tésztába és/vagy a túró töltelékbe is tehet több cukrot.
A túrótöltelékre a tészta darabkák helyett tehetünk sütésálló csokilekvárt, azzal még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése