2016/02/17

Csokis-meggyes morzsa tetejű süti



Először elkészítem a morzsát
összedolgozok 10 dkg margarint, 15 dkg cukrot, 15 dkg lisztet és egy csipet sót. 
Felhasználásig hűtöbe teszem.
3 tojássárgáját, 5 evőkanál kristálycukrot, 1 dl étolajat, 2 csomag étcsokoládés pudingport, 1/3 csomag sütőport és 2 evőkanál tejfölt habosra keverek. A 3 tojásfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és lazán beleforgatom a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt kisebb (20x30) tepsibe simítom. Megszórom magozott meggyel, amit előzőleg egy kevés liszttel átforgattam. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 10 percig, utána a tetejére szórom a morzsát és a tüzet kicsit mérsékelve készre sütöm.
Ne süssük túl, ne barnuljon meg a morzsa a tetején. Puha, finom szaftos tésztájú sütemény.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése