2013/12/19

Szilvalekváros hókifli

Hozzávalók:
fél kg félfogós liszt (vagy 25-25 dkg rétes és sima liszt összekeverve)
1 sütőmargarin
fél csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
kevés tej


A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A tejfölbe kavarjuk a 2 vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk a margarinos liszttel.
Szükség szerint annyi tejet öntünk hozzá  (kb. szűk 1 dl) hogy szépen összeálljon a tészta. Hűvös helyen (nem fontos hűtőszekrényben) pár órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk (egyszerűbb ha ketté vesszük a tésztát, úgy könnyebben dolgozunk vele), kisebb (kb. 6-8 cm-es) négyszögekre vágjuk. Mindegyikre teszünk 1-1 kiskanálnyi jó sűrű szilvalekvárt, feltekerjük és kis kiflikké formázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 17-18 percig sütjük. Ha felül még fehér, de alul már zsemleszínű, kész. Nem kell túlsütni. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, majd ha kihűlt, mégegyszer.




2 megjegyzés:

  1. Hmm összefutott a nyál a számban, nagyon jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  2. Igazi falusi, házi szilvalekvár van benne - pár hete kaptuk a rokonoktól :)
    De formára a tiédnek nyomába sem ér ! :)

    VálaszTörlés