Hozzávalók:
fél kg zöldbab
3 szál sárgarépa
2 szál gyökér
3-4 szem krumpli
1 kis fej hagyma,
étolaj
20 dkg füstölt kolbász
só,
bors
liszt
pirospaprika
1-2 fokhagyma gerezd
A hagymát apróra vágom és kevés olajon megfonnyasztom.
Hozzáadom a karikára vágott répát és gyökeret, kicsit együtt pirítom. Meghintem 2 evőkanál liszttel, átpirítom, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és felöntöm 1 liter hideg vízzel. Gyakran kevergetve felforralom. Beleteszem a zöldbabot. Fűszerezem sóval, kevés borssal, az átnyomott fokhagymát is hozzáadom és
összekeverem. Felöntöm annyi vízzel, hogy mostmár bőven
ellepje. Amikor már puhul a bab, beleteszem a felkockázott krumpli és a karikára vágott kolbászt. Belefőzöm a csipetkét is. Főtt tojással fogyasztjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése