10 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, 2 evőkanál repcemézet és 5 dkg Ráma margarint összeolvasztok. Beleöntöm egy sütőformába (kapcsos tortaforma nem jó, csak ha sütőpapírral magasan kibéleljük) és kirakom félbevágott fügékkel (vágott felükkel lefelé fordítva).
25 dkg félfogós (vagy fele rétes, fele finom) lisztet összekeverek fél csomag sütőporral, egy kávéskanál őrölt fahéjjal és egy csipetnyi sóval. Kikeverek 4 evőkanál cukrot, másfél kis pohár natúr joghurtot, 2 egész tojást, 75 ml olajat, 1-1 mokkáskanálnyi vanília és rum aromát és jól összedolgozom a lisztes keverékkel. Rákenem a fügékre (elég sűrű tésztánk lesz).
Előmelegített sütőben, 4-5-ös fokozaton, kb háromnegyed óráig sütjük. Ha gyorsan kezdene barnulni, tegyünk rá egy alufóliát. Ha kész (tűpróba), 10 percig hűtjük, majd hirtelen mozdulattal átfordítjuk egy nagyobb tálra (ilyenkor még kifolyhat belőle egy kevés olvadt karamell) Langyosra hűlve, fagylalttal a legfinomabb.
A receptet (ami eredetileg Limaráé) Marisznál találtam - köszönet érte :) én csak apróságokat változtattam.
Egyszerűen csodásan néz ki!!:))
VálaszTörlésAz íze még jobb ! :)
VálaszTörlésÉs kész túlélő sütike - egyéb kaja nélkül fél napot is elvan az ember, ha ebből betermel egy szeletet :D