2013/10/19

Borzas sajtos pogácsa

Tészta hozzávalói:
fél kg liszt
1 kocka margarin
2 tojássárgája
3 dl tejföl


Ezeket jól összedolgozzuk, majd 1 óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle. Lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben, közepes tűzön aranysárgára sütjük.

10 dkg reszelt sajtot, 10 dkg lisztet, 2 tojást és egy kávéskanál sót összekeverünk. Felöntjük fél liter tejjel és sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd simára dolgozzuk 10 dkg margarinnal.
Ezt a krémet a kettévágott pogácsák közé kenjük, ki is folyhat az oldalukra és kenhetünk a tetejükre is.
Reszelt sajtban megforgatjuk.

Töltelék másként:
1 kocka Ráma margarint simára kavarunk 1 camping sajttal és fél pohár tejföllel, ízlés szerint sózzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése