Tészta:
5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 10 evőkanál forróvízzel
habosra keverünk, fokozatosan hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amibe 1
késhegynyi szódabikarbónát keverünk. /Papírral kibélelt tepsiben sütjük, mint a piskótát./
1. krém:
2 evőkanál lisztet 2 dl tejben megfőzünk. 20 dkg vajat vagy Rámát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral habosra keverünk, hozzáadunk 10 dkg darált diót és kis rumaromát, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.
2. krém:
5 tojásfehérjét habosra felverünk; ha már kemény, hozzáadunk 25 dkg kristálycukrot
és gőz fölött fényesre verjük. Jól lehűtjük és a vajas krém tetejére
kenjük. - Erre pedig olvasztott csokoládét vagy csokimázat csurgatunk.
Máz:
Kb. 10 dkg cukor, 1 kanál kakaó, 1-2 kanál tej - szálasra főzzük, 5 dkg vajat keverünk hozzá.
(Tóthmama receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése