Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 kocka Ráma margarin
1 kis doboz tejföl
1 cs vaníliás cukor
pici só
Este a lisztbe elkeverjük a sót, vaníliás cukrot és belereszeljük a margarint. Alaposan összemorzsoljuk, majd a tejföllel tésztává dolgozzuk. Egy éjszakát (vagy attól függően, mikor szeretnénk készíteni, fél napot) pihentetjük.
Másnap a tésztát vékonyra kinyújtjuk és
kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütésálló lekvárral vagy cukros darált dióval megtöltjük. Feltekerjük, kis kifliket formázunk belőle és előmelegített sütőben lassan sütjük.
Még melegen porcukorban megforgatjuk.
Húsvétra (vagy bármilyen ünnepnapra) már akár 1 héttel hamarabb is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése