2013/03/20

Hab-palacsinta

Ez a régi palacsinta recept is "Móra Ferencné szakácskönyve"-ből való.

Hozzávalók:
6 db tojás
3 evőkanál liszt
8 dkg vaj
10 dkg cukor
kevés vanília
fél liter tej
pici késhegynyi só

A tojássárgákat a puha vajjal, cukorral, vaníliával habosra keverjük. Beleszitálunk 3 evőkanál lisztet (amit csipetnyi sóval elkevertünk), hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és kiolajozott palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütünk, de csak az egyik oldalukat. A palacsintákat egymásra csúsztatva sütőben kicsit átsütjük és vaníliás porcukorral behintve tálaljuk.
Ha mindkét oldalát megsütjük a palacsintáknak, hagyományos töltelékkel tölthetőek. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése