2013/02/11

Narancsos jorhurtos szelet

4 tojás sárgáját  habosra keverünk 4 ek cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
A fehérjéket pár csepp citromlével vagy egy csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük.
1 csomag vaníliás pudingport összekeverünk 2 evőkanálnyi liszttel és fél csomag sütőporral, majd lazán belekeverjük a felvert tojáshabba. Végül összedolgozzuk a cukros-tojásos keverékkel is. Ezt a piskóta szerű tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük (tűpróba !).
Ha kihűlt, lapjára ketté vágjuk.

A joghurtos krém:
2 nagy doboz (vagy 6 kicsi) narancs (vagy citrom) ízű joghurthoz hozzáadunk 5 dl felvert tejszínt (tegyünk bele 2 csomag fixálót is !)
1 csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl meleg vízben. Ha már éppen csak langyosra hűlt, összedolgozzuk a joghurtos keverékkel. Az így elkészült krém felét az egyik tésztára kenjük. Ráborítjuk a másik tésztalapot, amire rásimítjuk a krém másik felét. 3 kisebb narancsot nagyon alaposan megmosunk, leszárítunk. Éles késsel 1-2 milliméter vékony szeletekre vágjuk. A narancskarikákat szépen a krém tetejére rendezzük.
1 csomag tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítünk (víz helyett szénsavmentes narancsüdítővel) és ráöntjük a narancsok tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy zselé és a krém is jól megdermedjen.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Narancs helyett készíthetjük eperrel, málnával, barackkal, meggyel vagy kivivel is. Ha a barack vagy meggy befőtt, víz helyett a levüket használjuk fel a tortazselé elkészítéséhez. Ha kivivel készítjük a sütinket, a tortazseléhez használt vízbe tegyünk pár csepp zöld élelmiszer festéket. Az eper vagy málna díszítéshez piros tortazselét használjunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése