2012/12/15

Meggyes dunahullám 2.

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 sütőpor
25 dkg margarin
25 dkg cukor
6 tojás
2 dl tej
kakaópor
2 csomag vaníliás puding
cukor
3 dl tel
1 üveg magozott meggy a levével

A cukrot a puha margarinnal habosra kavarjuk.
Egyenként hozzá keverjük a tojásokat, a sütőporral elvegyített lisztet, végül a tejet is. A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléhez 2 evőkanál kakaóport adunk. Egy közepes tepsit jól kikenünk margarinnal és belisztezzük. Beleöntjük a sárga tésztát, a tetejére a barna tésztát, majd rászórjuk a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e.
Ha kihűlt, e tetejére a következő krémet teszünk:
2 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 3 dl tej és a magozott meggy levének keverékével, valamint 5 kanál cukorral.
10 dkg porcukrot habosra kavarunk 1 Ráma margarinnal, majd simára keverjük a teljesen kihűt pudinggal.
A krémre csokimázat  kenünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése