2012/12/10

Császárné fasírtja

Hozzávalók:
fél kg főtt burgonya
fél kg darált hús
10 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db csemege uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
só, bors

A főtt krumplit almareszelőn lereszelem. A szalonnát, a hagymát és az uborkákat apróra kockázom. Ezeket a darált hússal jól összedolgozom. Hozzákeverem a tejet és a fűszerekkel felvert tojást. Annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formálható masszát kapjak. Vizes kézzel pogácsákat formázok, amiket lisztbe mártva egy kiolajozott tepsibe sorakoztatok. Tetejüket megkenem étolajjal. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. A pogácsákat sülés közben többször átforgatom hogy jól átsüljenek és mindkét felük szép piros legyen.
Köretnek bármilyen főzelék, vagy rizs, esetleg petrezselymes krumpli illik hozzá. De adhatunk mellé csak salátát, úgy is nagyon finom.



2 megjegyzés:

  1. Hűűű, imádom a fasírtot minden formában és ezt a verziót nem is ismerem! Ki kell próbáljam!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem fogsz csalódni benne. Az uborkától egy csöppet pikáns íze van - mi nagyon szeretjük. Még nem sikerült annyit készítenem, hogy másnapra maradt volna belőle :)

    VálaszTörlés