2012/08/29

Szőlős-meggyes-pudingos morzsasüti / crumble

40 dkg lisztet elmorzsolunk egy fél kocka Ráma margarinnal. 2 tojást felverünk egy késhegynyi sóval és 15 dkg kristálycukorral. Tésztává dolgozzuk a margarinos liszttel. Kinyújtjuk és egy közepes tepsibe vagy nagyobb pitesütő tálba helyezzük úgy, hogy körben pereme legyen. A sütőformát nem szükséges kikenni.

3 csomag vaníliás pudingport 12 evőkanál cukorral és 1l tejjel felfőzünk. Gyakran kevergetve kihűtjük.

A maradék fél margarint összemorzsoljuk 25 dkg liszttel, 15 dkg fahéjas kristálycukorral és 5 dkg apróra vagdalt dióval.

A tepsiben lévő tésztára rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot. Kirakjuk megmosott, lecsepegtetett meggy (fagyasztott, kiolvasztott is nagyon jó) és szőlőszemekkel. Elosztjuk rajta a morzsát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 45 perc alatt megsütjük. Ha a teteje halvány aranyszínű, kész is.
Hagyjuk kihűlni, különben nehezen szeletelhető.








2 megjegyzés:

  1. Azta de jól néz ki!:))
    Ezt a receptet félre is teszem, nagyon megtetszett!:)
    Köszönöm ezt a gyönyörűséget!:)

    VálaszTörlés
  2. De örülök hogy tetszik neked :)
    Nagyon egyszerű és nagyon finom ! Csak hát nem tudtuk kivárni ;) hogy kellőképpen kihűljön, így még kicsit lágy volt a puding mikor szeleteltem - de ez az élvezeti értékéből semmit sem vont le :) Puha tészta, édes-lágy puding, ízes gyümölcs, ropogós, cukros-diós-fahéjas morzsa - még jó hogy maradt későbbre a vendégeknek belőle :D

    VálaszTörlés