2012/08/17

Krumpliprósza

Egy közepes méretű tepsihez (étvágytól függően 4-6 személyre) 6 nagy krumplit megtisztítunk és nyersen lereszelünk. 2 pohár kefírt és 1 pohár joghurtot (eredetileg aludttej szerepel a receptben) ízlés szerint sóval kikeverünk, a kicsit kinyomkodott krumplireszelékhez adjuk. Összedolgozzuk annyi liszttel hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Egy közepes tepsit bőven kiolajozunk, meg is szórhatjuk liszttel - én ezt elhagytam. Belesimítjuk a krumplimasszát és előmelegített sütőben, közepes lángon  kb háromnegyed óra alatt megsütjük. Én gázsütőben, 5-ös fokozaton, 40 percig sütöttem. Nem szabad túlsütni, de a belseje se maradjon ragacsos - szúrjunk bele próbaképp egy hurkapálcát.
Kicsit hűlni hagyjuk, csak úgy tudjuk szeletelni.
Ízlés szerint tejföllel megkenve, vagy magában fogyasztjuk, de szilvalekvárral is nagyon-nagyon finom !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése