2012/07/21

Kapros túróspite

A tészta receptje és elkészítése a rácsos pudingos-diós meggyespite bejegyzésemnél olvasható.

A töltelék:
50 dkg túrót 15 dkg porcukorral jól áttörünk. 2 tojássárgáját, 1 kis pohár tejfölt, 1 csomag vaníliás cukrot és egy mokkáskanál sót kikeverünk és a túróhoz adjuk. Jó apróra belevágunk egy kiscsokor friss kaprot és belekeverünk 2-3 evőkanál búzadarát is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Az egészet lazán összeforgatjuk, kb. 10 percig állni hagyjuk.

A fenti recept szerinti tésztát elkészítjük, ketté vesszük, egyik felét közepes méretű, margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk úgy, hogy pereme legyen. Rásimítjuk a tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra szeljük és berácsozzuk vele a túrótölteléket.
A kimarad, felvert tojásfehérjével vagy tejföllel kenjük le a tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon világos aranysárgára sütjük a süteményt. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjunk bele egy kést, ha a töltelék már nem ragad rá, készen van.

Langyosra hűlve, kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése