2 csomag kakaós omlós keksz
1 csomag sima háztartási keksz
1 csomag Gála vaníliás krémpor (hidegen készíthető)
2 csomag Aranka mogyorós krémpor (hidegen készíthető)
tej
cukor
kávés vagy csokis krémlikőr
A pudingokat a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük.
Remek dolog ilyen hőségben, hogy ezeket nem kell főzni, csak kikeverni !
Egy jénai tálat kibélelünk folpackkal úgy, hogy bőven túl érjen a tál peremén, visszahajtható legyen.
A kakaós kekszeket krémlikőrbe mártjuk és kirakjuk a forma alját.
Az egyik adag mogyorós pudinggal bevonjuk. Erre ismét likőrbe mártott kakaós kekszet rakunk, majd rákenjük a vaníliás pudingot. Megint likőrös kakaós keksz következik, majd a második adag mogyorós puding. Végül a krémlikőrbe mártogatott háztartási kekszekkel kirakjuk a tetejét. Óvatosan ráhajtogatjuk a folpackot, ráborítunk egy kerek tálcát és minimum néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha kellőképpen megszilárdult, a fóliát lehajtjuk a tálról, rátesszük a tálcát és fejre fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla az egész fóliát és már tálalható is a tortánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése