A tészta a meggyes-joghurtos alaptésztája.
Hozzávalók:
2 kis pohár natúr joghurt (az almás-fahéjas még jobb)
4 joghurtos pohár liszt
2 joghurtos pohár kristálycukor
1 joghurtos pohár olaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
fél kg alma, egy maréknyi dió
őrölt fahéj, cukor
A tojásokat habosra keverem a cukrokkal. Hozzáadom az olajat, a joghurtokat, valamint a sütőporral összevegyített lisztet. Jól kikeverem a tésztát.
Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntöm a felét.
Az almákat megtisztítom, meghámozom és nagyon vékonyra szelve rárakom a tésztára (így nem süllyed bele). Megszórom fahéjjal elkevert cukorral és egy kevés apróra vagdalt dióval. Ráöntöm a tészta másik felét és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral megszórva kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése