Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
1 kocka sütő margarin
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
sűrű lekvár a tölteléknek (sütésálló)
porcukor
Elkészítése:
A sütőporral, sóval és a vaníliás cukorral elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk.
3 részre osztjuk, kis cipókat formázunk belőlük. Letakarva legalább negyed óráig pihentetjük.
Bőven lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (vagy négyszögekre vágjuk), a korong alsó szélére 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük. A leesett széleket utóbb összegyúrjuk, ez lesz a 4. cipó, ezt is kiszaggatjuk, megtöltjük. A kifliket sütőpapírra tesszük, előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, kb. 15-20 percig, sütőtől függően.
Ha a kiflik talpa pirul, már kész !
Ha kisült, langyosra hűtjük és vaníliás porcukorba hempergetjük.
Lekvár helyett (ízlés szerint) dió, mák vagy akár nutella tölteléket is tehetünk a kiflikbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése