Hozzávalók 4 személyre:
1 kg tarja
liszt
4 nagy fej vöröshagyma
olaj/zsír
só, bor, fűszerek ízlés szerint
A kicsontozott tarját vékonyabb szeletekre vágjuk,
kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe és kevés olajon mind a két oldalukat hirtelen átsütjük. Ezután tepsibe
rakjuk egymás mellé. Az olajban, amiben a húst sütöttük, üvegesre
párolunk 4 nagy fej, vékonyra szeletelt vöröshagymát. Azt is picit megsózzuk, borsozzuk, és az egészet a hússzeletekre terítjük.
Kb negyed óráig sütjük, közepes lángon. Sült burgonyával vagy rizzsel és vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Én most nyers hagymát tettem a húsra és az olajon feloldottam egy féldoboznyi (vacsoráról kimaradt) pizzás melegszendvics krémet, ezt elosztottam a hagyma tetejére. Alufóliával befedve 20 percig sütöttem, majd a fóliát levéve megpirítottam. Így még ízletesebb lett !
Kb negyed óráig sütjük, közepes lángon. Sült burgonyával vagy rizzsel és vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Én most nyers hagymát tettem a húsra és az olajon feloldottam egy féldoboznyi (vacsoráról kimaradt) pizzás melegszendvics krémet, ezt elosztottam a hagyma tetejére. Alufóliával befedve 20 percig sütöttem, majd a fóliát levéve megpirítottam. Így még ízletesebb lett !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése