Hozzávalók:
1 kg pulyka combfilé
1 csomag gyros vagy görög sültek fűszerkeverék
olaj
A húst ceruza vastagságúra szeletelem, a fűszerkeverékkel és kevés olajjal bepácolom, majd pár órára állni hagyom. Legjobb, ha este elkészítem és éjszakára a hűtőbe teszem, így jó összeérik az íze.
Másnap olajon átpirítom a húst, addig amíg meg nem puhul, illetve pirul. És tulajdonképpen kész is.
Én most a szokásos zöldségek helyett medvehagymás-petrzselymes burgonyát és uborkát adtam hozzá köretként.
Ha nincs kéznél gyros fűszerkeverék,aprítsunk össze egy fej vöröshagymát, adjunk hozzá egy teáskanál sót, egy kávéskanál pirospaprikát, 4-5 gerezd összezúzott fokhagymát, 1-1 teáskanál oreganót, rozmaringot és cukrot, 1 kávéskanál őrölt borsot és másfél dl oliva olajat. Az egészet alaposan keverjük ki, forgassuk bele a húst és a továbbiakban a fentiek szerint készítsük el az ételt. Ez a házi keverékünk 2 nagy adag gyros elkészítéséhez is elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése