2012/04/08

Sonkás-hagymás sajtos csiga

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg margarin
2 tojás
1-2 kávéskanál rum
egy kevés tejföl, só

A töltelékhez:
30 dkg apróra vágott főtt, füstölt tarja, vagy egy csomag kockázott bacon szalonna
1 kis fej apró kockára vágott vöröshagyma vagy 1-2 evőkanál vöröshagymakrém
2 tojás
2 evőkanál ketchup vagy pizza (esetleg grill) krém
egy kevés tejföl
5 dkg margarin


Elkészítés:
A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a tojássárgájával, a rummal, egy kevés sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hosszúkás, kb. 3 mm vékony lappá nyújtjuk.
A töltelékhez az apróra vágott sonkát és hagymát a margarinon egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a ketchup-öt, a sót és annyi tejfölt keverünk bele hogy összeálljon, de ne legyen lágy, végül a felvert tojást is beledolgozzuk. A tésztára kenjük úgy, hogy az egyik szélén kb.2 cm tészta üresen maradjon. A tésztát szorosan felgöngyöljük mint a bejglit és a tésztából kimaradt tojásfehérjével körös-körül megkenjük, majd egy éles késsel 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Vigyázzunk, mert ha a töltelék túl híg, szeletelés közben könnyen kifolyik.
Az így kapott csigákat sütőpapírral belelt tepsibe téve megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése