2012/04/09

Babka (töltött kalács) Húsvétra

Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
1/2 pohár tej
2 tojás
5 dkg Ráma margarin
1 csomag szárított élesztő
1/2 pohár kristálycukor
2,5 pohár finom liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg mazsola


1 pohár = 2,5 dl

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a szárított élesztőt. Hozzáadjuk a kockákra vágott puha margarint, a két tojást meg a langyos tejet. A tésztát először kézzel, majd a robotgép dagasztókarjával jó alaposan kidolgozzuk - ne ijedjünk meg, ha ragadós massza lesz belőle. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük apróra vágott csokoládéval, mazsolával és őrölt fahéjjal. (ki édesebben szereti az cukrot is szórhat rá.)
A tésztát a hosszanti oldalától szorosan feltekerjük, majd 6 egyforma részre vágjuk. Kivajazunk egy őzgerincformát, és szorosan egymás mellé tesszük a levágott darabokat. Félretesszük még egy félórányit kelni. Ezután a 180 fokra előmelegített sütőben a kalácsot először alufóliával letakarva 25-30 percig, majd fólia nélkül további 10 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése