Hozzávalók:
1 kg előfőzött, csíkozott, konyhakész pacal
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 púpozott evőkanál törött paprika
1 kg előfőzött, csíkozott, konyhakész pacal
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 púpozott evőkanál törött paprika
2 nagy evőkanál zsír
só
bors
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
1-2 gerezd fokhagyma
mokkáskanálnyi őrölt kömény
1 babérlevél
1-1 késhegynyi majoranna, oregano, bazsalikom
1 jó evőkanálnyi paradicsompüré
A pacalt átmossuk. A nagyon apróra vágott vöröshagymát az egyik evőkanál zsíron megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a pacalt, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és kb. 2 órát főzzük.
Közben sóval, borssal, fokhagymával és a többi fűszerrel ízesítjük.
Ha a pacal puhulni kezd, a másik kanálnyi zsírt is felmelegítjük, beletesszük a fűszerpaprikát és folyamatosan kevergetve megpirítjuk (vigyázzunk hogy a paprika meg ne égjen !) és ráöntjük a félig megfőtt pacalra. Összeforraljuk, beleteszünk 1 evőkanálnyi paradicsompürét, ha szükséges, még utána ízesítjük és erős tűzön készre főzzük. (A teljes főzési idő kb. 3 óra.)
Sós-köménymagos vízben főtt burgonyával, friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Készíthetjük ugyan úgy, mint a csülkös pacalt, azzal a különbséggel hogy mivel ebbe a pacalpörköltbe nem kerül csülök, így annak a főzőleve helyett vizet használunk.
Készíthetjük ugyan úgy, mint a csülkös pacalt, azzal a különbséggel hogy mivel ebbe a pacalpörköltbe nem kerül csülök, így annak a főzőleve helyett vizet használunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése