2012/03/30

Húsvéti narancsos kuglóf

Hozzávalók egy közepes formához:
13 dkg sütőmargarin
25 dkg kristálycukor
4 db tojás
1 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
1 narancs reszelt héja
kevés frissen facsart narancslé
csipet só

Elkészítése:
A margarint habosra keverjük, a cukorral. Hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját és a tejet.Utána a tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük majd óvatosan hozzákeverem a cukros-tojásos keverékhez. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyharmadát visszaszedjük a fehérje habos tálba és bele keverjük a kakaóport. A maradék kétharmadba pedig belereszeljük a narancs héját és egy kis narancslét. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük először a fehér tésztát, majd erre rá a kakaósat, és egy hurkapálcikával (vagy villával, késsel) kicsit belekavarunk hogy márványos legyen. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük. Tűpróba feltétlenül szükséges !!!
Már a sütés alatt is érezni lehet a finom narancsillatot. Ha kész és langyosra hűlt, meghintjük porcukorral és felszeletelve kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése