50 dkg túró (a krémesebb fajta)
2 pohár natúr vagy citromos joghurt
3 egész tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
3-4 evőkanál cukor
1 kk reszelt citromhéj
5 dkg felolvasztott vaj vagy margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A túrót a cukrokkal és a sóval nagyon alaposan áttörjük, majd az összes hozzávalóval együtt jól kikeverjük.
Legjobb mixerrel, akkor biztosan krémes lesz. Kb negyed órát állni hagyjuk. Alaposan kikent, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon világos rózsaszínűre sütjük
Kockára vágva, baracklekvárral megcsurgatva tálaljuk.
Hú,ez nagyon finom lehet :) Ha jönnek az uncsik együtt megcsináljuk :)
VálaszTörlésKedves HELENA, Örülök hogy jónak találod :)
VálaszTörlésAmilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető, olyan finom !
A "talpatlan túrós lepénynek" eddig a grízes változatát sütöttem, azt is nagyon szeretjük, de ez még krémesebb, lágyabb. Remélem, ízleni fog az unokáidnak is !
Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok ! :)