A bolti vagy nem finom, vagy ami igen, az nagyon drága.
Házilag finom is (ki-ki ízlése szerint készítheti) és mértékekkel olcsóbb.
Az ötlet és az alaprecept Szandi Süti birodalmából való.
Mogyoróvaj készítése:
Egy csomag megtisztított, pörkölt földimogyorót ( robot vagy turmix gépben) nagyon apróra, pépesre darálunk.
Hozzáadunk 1 evőkanálnyi mogyoró olajat (pl. a Spar-ban kapható; hidegen sajtolt,jellegtelen ízű), 1 evőkanál mézet és egy csipet sót. Jó krémesre dolgozzuk. Méz helyett porcukor is jó. Az olajtól krémesebb, a méztől édesebb, mint a bolti, de ez egyéni ízlés dolga.
Szia Ági!:)
VálaszTörlésHm nagyon jól hangzik!:) Remélem még jó a mogyoróolajunk és ki tudom próbálni ezt a verziót.:)
Köszönöm a jelölést!:))
Nagyon szép a blogod,és nagyon finom ételeket találtam, már teljesen megéheztem. :D
Szandi:)
Szia Szandi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm kedves szavaidat és jelölésedet :)
A mogyoróvaj szerintem örök élet ;) Az enyém tavaly nyári :D Már csak kb fél dl van az üvegben, de olyan, mintha frissen bontottam volna fel. Eddig csak salátákhoz használtam, de olvastam valahol, hogy palacsintába, illetve a sütéséhez is ajánlják. Nyilván kipróbálom :)
Örülök, ha találsz nálam olyat, ami elnyeri a tetszésedet :)
Üdv: Ági :)
Ú de jó ezt olvasni, akkor amint veszünk mogyit megcsinálom!:)
TörlésKöszönöm!:))
Szandi, ide írom a blogodba szánt kommentet (ott a küldésnél megjelenő "betű mankós doboz" (bizonyítandó, hogy nem vagyok robot ;)) minduntalan lefagy ).
VálaszTörlésA kommentet édesanyád szülinapi tortája alá szántam:)
"Szandi, ez csuda jól néz ki és biztosan nagyon finom volt ! Anyukádnak gratula a szülinapjára és a lányához is ;)
Tetszik az új design-od ! :)"