Hozzávalók a tésztához:
2 kispohár tejföl (de lehet kefir is)
2 db tojás
egy tejfölös pohárnyi étolaj
30 dkg finomliszt + 3 evőkanál rétesliszt
1 tasak sütőpor
2 tasak vaníliás cukor
Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa
kb.1 kg apró kockákra vágott alma (annyi, hogy ujjnyi rétegben legyen a tésztán)
kristálycukor
őrölt fahéj
10-15 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Jó alaposan megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal. Végül a tetejére szórjuk a durvára vágott diót.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Ha kész, pár percig még a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk. Kihűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése