2012/01/13

Sertéspörkölt köménymagos sósburgonyával

 Hozzávalók:
1 kg vegyes sertéshús (oldalasvég, köröm, farok, fül, comb stb) 15 dkg zsír, vagy olaj, 3-4 nagy fej vörös hagyma, 25 dkg lecsó vagy 3-3 fehér paprika és paradicsom, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 nagy evőkanálnyi édes-nemes törött paprika, 4-5 gerezd fokhagyma, só, köménymag.



Elkészítése:
A húst és a csontos részeket megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rászórjuk a törött paprikát, gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a húst. Kicsit átforgatjuk  és  néhány percig kevergetve pirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. Kevés vizet öntünk hozzá és gyenge tűzön, lefedve főzzük. Időnként megkeverjük és mindig csak egy kevés vizet öntünk hozzá. Kb fél óra múlva hozzáadjuk a lecsót (paprikát, paradicsomot) a paradicsompürét és a köménymagot. Készre főzzük. 
Köménymagos sós burgonya körettel, friss puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése