Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma 
6 tojás 
10 dkg márványsajt (rokfort) 
egy evőkanál vaj vagy étolaj 
kevés frissen őrölt bors 
A hagymát karikára szeletelve megpároljuk a vajon vagy az olajon.  Egyenként ráütjük a tojásokat és nagyon lassú tűzön addig sütünk, amíg  már csak egy kevés folyékony réteg marad a tetején. Ekkor megszórjuk a  lereszelt márványsajttal, majd lefedve addig sütjük tovább, míg a sajt  megolvad, eddigre a tojásfehérje is megszilárdul, de a sárgája még  folyós marad. Sózni nem szükséges, a sajt elég  sós. Frissen őrölt borssal megszórva, kenyérrel és valamilyen salátával  tálaljuk. Ez a mennyiség éhségtől függően 2-3 személy számára elegendő.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése