2012/01/27

Expressz almatorta


Nagy Ágitól  kaptam ezt a receptet

Hozzávalók
1 kg alma, 1 kg babapiskóta, 2 csomag pudingpor, 5 dl víz, cukor ízlés szerint, fahéj, citromlé

Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük. Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Minimum 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szeletelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel, így egy igazán mutatós, de nagyon egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése