2012/01/31

"Dobálós" meggyes pite

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kávéskanálnyi őrölt fahéj + 2 evőkanál kristálycukor
3 tojás
1 pohár tej
1 üveg magozott meggbefőtt
reszelt citromhéj, esetleg citromlé

Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat,  majd a liszttel elvegyített sütőport és a tejet. Még finomabb lesz a süteményünk, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele. A tésztát margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük, kanállal elsimítjuk. A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk, majd egyszerűen  rádobáljuk a tésztára. Kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 30-35 percig sütjük. Érdemes sütéspróbát csinálni. Szúrjunk egy fogpiszkálót vagy kést a tésztába és ha már nem ragad rá, akkor biztosan  átsült a sütink. Kockákra vágva, melegen, hidegen, ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a recepttel, gyors , egyszerű és nagyon finom süti !

    VálaszTörlés
  2. Én pedig nagyon örülök neki, hogy tetszik :)
    Nálunk elég gyakran kerül asztalra, mert "gyors , egyszerű és nagyon finom süti !" :)

    VálaszTörlés