2011/12/12

Reszelt diós-lekváros süti

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír/20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor.
Töltelék: 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál baracklekvár, a 3 tojás felvert habja, 1 citrom héja.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy kevés tejjel alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Közepes nagyságú tepsi aljára elterítjük a tészta felét, rá a tölteléket, amelyet lazán kikevertünk a habbal. A tészta másik felét almareszelővel reszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőben, de csak közepes tűzön süssük, különben hamar megég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése