2011/12/16

Macskaszem

 Idgie receptje :)

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kis pohár tejföl

A töltelékhez:
5 tojásfehérje
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
magozott meggy
citromhéj
vaníliás cukor

Elkészítése: 

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, két cipóra osztjuk. Kis pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, mindkét szélét megrakjuk magozott, ízesített meggyel, feltekerjük, mint a rétest, középen egy kis rést hagyunk, ahová a diós töltelék kerül. A tojásfehérjét porcukorral habbá verjük, beleszórjuk a diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tészta szélét, mielőtt a tölteléket a középvájatba rakjuk, megkenjük tojással. Meleg sütőben aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése