2011/12/13

Gyors túrófánk

A receptet Lillától  kaptam

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg porcukor,
2 cl rum,
késhegynyi szódabikarbóna,
reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
a kisütéshez olaj,
a szóráshoz fahéjas porcukor.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbónával. Az egészet összevegyítjük és tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése