Hozzávalók a tésztához :
50 dkg liszt 
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
3-4 dl tej
4 dkg cukor
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
só
a töltelékhez:
30 dkg mák vagy dió
25 dkg cukor
reszelt citromhéj
- ezeket összekeverjük
Elkészítése:
1 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.  A felolvasztott langyos vajat vagy sütőmargarint elkeverjük a  tojássárgákkal. A lisztet kidolgozzuk az élesztővel és a többi langyos  tejjel. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd az olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal  elkevert tojássárgákkal dagasztjuk be. Hólyagosra kidolgozzuk, és  lisztezett edénybe téve a duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk és tejjel megkenjük a tésztát, majd a tölteléket  ráegyengetjük. Feltekerjük és kikent tepsibe helyezzük. Egy rövid  ideig ismét kelni hagyjuk, majd felvert tojással lekenjük és kb. 180  fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése