Nemrég kaptam egy, a hagyományostól eltérő rakott kelkáposzta receptet. Kicsit még én is átalakítottam, ez lett belőle :)
Hozzávalók:
1 csomag ízlés szerinti köret tészta
1 kg kelkáposzta (én kínai kelt használtam) felcsíkozva, megpárolva
25 dkg császárszalonna, felkockázva, vajon átpirítva
4 tojás
30 dkg reszelt sajt
só, bors
1kis  doboz főzőtejszín
1 nagy pohár tejföl 
fűszerek ízlés szerint (Piros Arany, vegeta)
margarin (vaj vagy olaj)
A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat sóval felverjük, hozzáadjuk a  tejfölt és tejszínt, sóval, borssal (ízlés szerinti vegetával esetleg  Piros Arannyal) fűszerezzük. A káposztát összekeverjük a szalonna  kockákkal.
Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, a kifőtt tészta felét  eloszlatjuk benne, rárakjuk a szalonnás káposzta felét, rálocsoljuk a  tojásos keverék felét és megszórjuk a sajt felével, majd ezt még egyszer  megismételjük. Előmelegített sütőben, alufóliával befedve 20 percig,  majd a fóliát levéve még kb. 10 percig (hogy a sajt rápiruljon) sütjük.  Kevésbé intenzív az íze, mintha kelkáposztával készítenénk, de azzal is  finom. 
 Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése