Ezt a receptet még nagyon régen a keresztanyukámtól kaptam ... ♥ ‿ ♥
Pehely könnyű túrós pite
Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg Rama, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor
a töltelékhez: 25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis tejföl, 10  dkg Ráma margarin, 2x10 dkg cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja, 5  egész tojás, fél csomag vaníliás puding por
A  tésztához valókat alaposan kidolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe  tesszük. Ezután ketté vesszük, és az egyiket közepes tepsibe nyújtjuk.  (nagyon szakadós, ragadós, bőven lisztezzük - de a végeredmény kárpótol  :)) A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 10 dkg cukorral, a  citromhéjjal, pici sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük. A  fehérjét kemény habnak felverjük. (ha van maradék tojásfehérjénk, azt is  felhasználhatjuk bátran ! ) A tejfölt jól elkeverjük a 10 dkg cukorral,  és a pudingporral, majd a túrós masszával összekeverjük, beleforgatjuk a  kemény habot  és a tésztára öntjük. 
Elég híg, de nem kell megijedni :) 
A kinyújtott másik tésztával beborítjuk, óvatosan megszurkáljuk és  előmelegített sütőben sütjük, 4-5-ös fokozaton, kb. 40 percig . Csak  kihűlve lehet szépen szeletelni. Isteni finom, puha, még 1-2 nap múlva  is (már ha marad belőle ;))

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése