Hozzávalók:
15 dkg Rama margarin 
2,5 dkg élesztő 
2 dl tej  
2 evőkanál cukor  
5 tojássárgája  
1 citrom reszelt héja 
30 dkg finomliszt  
A tetejére:  
5 tojásfehérje 
20 dkg cukor  
20 dkg házi sárgabaracklekvár (jó sűrű)
10 dkg durvára vágott dióbél 
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot  beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A puha  margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások  sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi  langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük. Margarinnal kikent,  belisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk (vizes késsel a  legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 25 perc alatt szép világos sárgára sütjük. Ha  túlzottan pirulna, alufóliával takarjuk le.
Közben a tojások fehéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként  a cukrot is hozzáadjuk. A majdnem megsült sült tésztát a lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval  meghintjük. A sütőbe visszatolva még kb. 10 percig sütjük, majd a lángot  elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk és a süteményt – illetve a habot – még  15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése